MITEN POSTAUS SYNTYY?

Tänään kirjoitan teille miten postaukseni syntyy yleensä, tietenkin se riippuu postauksesta. Ajattelin kirjottaa tästä, koska kaikki eivät aina tajua että jotkut postaukset ovat aika ison työn takana. Kuvat ovat joskus tehtyjä bannereita, joita en ole koskaan julkaisut täällä:)

Mutta ensiksi suunnittelen suunnilleen postauksen yhteen vihkoon, joka alkaa olla jo täynnä, mutta sinne kirjoitan kaikki tärkeät mitä pitää mainita postauksessa. Joskus jos on aikaa, saatan kirjoittaa koko postauksen sinne suunnilleen, miten sen julkaisenkin.

Suunnittelun jälkeen otan kuvat joita tarvitsen postaukseen. Niissä meneekin mulla tosi kauan. Riippuu taas postauksesta, mutta yleensä 20 minuutista tuntiin. Kuvat yleensä otan Canon eos 1000D tai puhelimellani Huawei P8 lite:llä. Kuvaus vinkkejä kannattaa käydä katsomassa Mimsun blogista, siellä on hyviä vinkkejä:D

Kuvien jälkeen siirrän kaikki ottamani kuvat koneelle ja sitten alkaa kirjoittaminen. Kirjoitan kaikki postaukseni Word:iin. Kirjoittamisessa minulla menee tosi pitkään. Saatan kirjoittaa jonkun postaukseen peräti kolmeen kertaan. Jotenkin kun sen lukee aina lävitse, siellä on aina jotain ylimääräistä tai koko teksti kuulostaa tosi tyhmältä. Kirjoitan melkein kymmensormijärjestelmällä, vielä en ihan täydellisesti osaa sitä, mutta harjoittelemalla oppii. Kun teksti on valmis ja luettu kertaalleen kopioin sen ja liitän Bloggeriin. 

Seuraavaksi kuvien muokkaus, muokkaan kuvani Pic Monkey:llä. Rajaan yleensä kuvia vähän ja saatan lisätä valoa ja kontrasti yleensä molempia sen +20. Riippuu paljon kuvasta onko siinä jo silloin hyvä valaistus. Tallennan ja siirrän ne Bloggeriin, siihen postaukseen johon ne kuuluu. Sen jälkeen luen postauksen vielä läpi ja katson sen esikatselussa, että se on oikein. Yleensä teen postaukset etukäteen joten lisään vaan ajastuksen. Ja painan: Julkaise. Ja postaus on valmis.

Vielä muutama juttu jota teen postauksen tekovaiheessa. Ihan ensiksi kuuntelen musiikkia. Yleensä Spotify:stä. Mutta jos tulee semmoinen kappale, jonka sanat osaan ulkoa siitä kirjoittamisesta ei tule kyllä mitään. Toinen asia kirjoitan aina sängylläni tai sohvallani, jos olen kotona.


MITÄ MIELTÄ OLETTE TÄMMÖISESTÄ POSTAUKSESTA?

Kommentit

 1. Kivan erilainen postaus :) Suunilleen samalla tavalla itselläkin menee kirjoitusprosessi!

  http://fiiaelina.blogspot.fi/

  VastaaPoista
 2. Oho, onpa jännä nähdä miten eri tavalla kirjoitat blogia kuin mä! :) Mä siirrän kuvat blogiin Flickr:n kautta ja kirjoitan tekstit suoraan bloggeriin :)

  https://taruanuelina.blogspot.fi/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentista<3 Itse kirjoitin suoraan bloggeriin silloin kun aloitin, mutta bloggerissa ei ole minulle mieluista fonttia, joten siirryin Wordiin :)
   Blogis on muuten ihan super kivan näköinen ulkoasultaan :D

   Poista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit